26 October 2011

bila rindu...

assalamualaikum dan salam satu malaysia...

dikeheningan malam,
termenungku berseorang
tak lena mata dipejam
terdengar suara terngiang
suara merdu yg di sayang
bagai kau didepan mata
ku capai tapi tak kena
sukarnya memendam rasa
ingin ku luahkan kata

memang kena betol la lagu nie dengan along sekarang.. uwaaa... along rindu sangat-sangat pada kengkawan along.. terutama sekali kengkawan along dekat KBBS.. walaupun kitorang kenal cuma 3minggu 4hari tapi persahabatan kitorang tu terjalin erat.. dah macam satu keluarga..

mana tak eratnye, makan tido mandi solat semua sama-sama.. tak pernah renggang.. lagi-lagi budak blok along dengan blok depan tuh.. memang one-family la.. ade makanan je semua pakat makan ramai-ramai.. bila time makan kat dewan, memang dah bepakat dah tu.. sape yang tak makan ayam ke ikan ke nanti bagi je kat kitorang.. hehe

bila time lawatan pulak kitorang selalu kumpul ramai-ramai.. sebab kitorang jarang di lawat.. sepanjang along kat KBBS, family along tade pon datang lawat.. semuanya busy.. tapi takpe, along enjoy dekat KBBS.. family kengkawan pon macam family along jugak.. bila tengahari tu kitorang lepak la kat wisma.. sambil makan makanan ringan, kitorang nyanyi la.. hiburkan hati masing-masing.. haha

one of the best moment at KBBS ialah time sambutan raya.. dato' tiki lafe ade datang time tu.. memang syok gilerr arr sebab semua pakai baju raya.. tapi along tade bawak baju raye.. pakai baju kurung time gi temuduga je.. atleast ade, oke la tu.. hehe.. bile along tengok balik rakaman time tu mesti along sedih.. bukan sedih ape, sedih sebab muka along takde.. #kononjela

kata bigboss :: doraemon doraemon.. along nak pinjam poket awak boleh tak?? pleaseee...

1 comment:

Sam Banjamin said...

FB kan ada.. phone pun ada... bleh call.. bleh sms... tapi.. suasananya takkan sama... doalah kepada allah.. agar rindu tu terus dibaja agar terus mekar... erat silaturrahim... amin....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...