16 May 2011

sk silabukan ke smk silabukan


Hari nie 16mei2011. Seperti yang korang semua sedia maklum, hari nie adalah hari guru. Korang ingat lagi tak siapa cikgu2 korang? Dari korang tadika sampai la ke menara gading. Kalau dah sampai la. macam along nie tak sampai ke menara gading lagi. so along nak cerita pasal cikgu2 yang mengajar along dari along berusia 6tahun sampai la along berusia 17tahun.
  Masa along tadika dulu, along di didik oleh cikgu Halimah dan di bantu oleh kak Jana. Cikgu Halimah nie baik. selalu dapat susu kotak lebih. Hehe.. masa dekat SK Silabukan, along dapat ramai cikgu. yang along ingat la, masa darjah satu guru kelas along adalah cikgu Sumarnie. Darjah dua pun dia jugak jadi guru kelas. Antara cikgu2 lain yang ajar along time tu adalah cikgu Nurul, madam Jamilah, ustaz Abdul Karim, cikgu Hashim, cikgu Chang dan cikgu Ehsan. Masa darjah tiga, along pindah pegi kelas 3arif. Guru kelas time tu cikgu Amin. Cikgu2 yang mengajar pulak cikgu Dickson dan ustaz Jamaluddin. Masa darjah empat pulak guru kelas along adalah cikgu Shahrani. Cikgu2 lain yang mengajar adalah ustaz Abu Bakar, cikgu Sabaruddin, cikgu Samilin dan cikgu Kamsini. Masa darjah lima dan darjah enam, cikgu Asni yang jadi guru kelas along. kebanyakkan cikgu yang mengajar adalah cikgu yang sama dari tahun2 dulu. yang bertambah pun cikgu Sabariah ja la. tak di lupa juga madam Seow Hing Tsin dan cikgu Yusuf. English teacher kitorang. cikgu Rukinah, cikgu Rosmah, cikgu Norhayati, cikgu Roziah dan cikgu Sarimah. Kalau dapat di putarkan masa, nak kembali ke tahun 2005. Tahun yang penuh dengan kenangan di SK Silabukan. tahun yang membawa pelajar kampung keluar ke Ranau. Tahun pelajar jajal mengambil UPSR.
  Tahun 2006, along menjejakkan kaki ke SMK Silabukan. ditempatkan di kelas 1raya. Guru kelas along time tu cikgu Rohadi. Juga guru matematik along. antara guru lain yang mengajar ialah cikgu Norezan, cikgu Ijuharia, sir Chris, ustaz Rozaihan, cikgu Abdullah dan cikgu Rozana. Masa along tingkatan dua pulak, guru kelas pertama adalah ustazah Norbaatun. Lepas dia pindah ke sesi pagi, cikgu Ezalina pulak yang ambil alih. Antara cikgu2 yang mengajar adalah cikgu Moktar, cikgu Azura ,cikgu Hani, cikgu Saidi, cikgu Hamizan, cikgu Jamasri dan cikgu Hafeez. Masa tingkatan tiga, cikgu Aussianti jadi guru kelas. Yang mengajar pulak cikgu Amy, cikgu Julaida, cikgu Gillian, ustazah Norbaatun, cikgu Aida dan cikgu Azman. Tingkatan empat pulak along tak ingat sapa guru kelasnya. Tapi cikgu2 yang ajar along ialah cikgu Roslan, cikgu Adrianna, cikgu Khodel, cikgu Beche, cikgu Mazuraini dan cikgu Anuar. Cikgu Chris pulak jadi guru kelas along masa tingkatan lima. Antara cikgu yang mengajar ialah cikgu Azlin, ustaz Nik, cikgu Jean, cikgu Erni, cikgu Hazlina dan cikgu Tieew. Tak dilupakan cikgu Sabturinah, cikgu Jumani, miss Lim, cikgu Saeidah, ustazah Izzah, ustazah Azura, cikgu Zuraina, cikgu Saimi, cikgu Masnah, cikgu Dayang, cikgu Ilham, cikgu Aminah, cikgu Zalila, cikgu Norsia, cikgu Fazil, cikgu Salleh, cikgu Muhamri, cikgu Maswandy, cikgu Norhasmae dan ustaz Amirul.
  sekiranya ada nama yang tertinggal, mohon dimaafkan. Terima kasih cikgu! jasamu tetap di kenang.

kata bigboss :: guru penjana transformasi pendidikan negara.

1 comment:

Azlan Rizm said...

i like this one...hahhahhaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...