11 June 2011

teringat la pulak..


Assalamualaikum dan salam satu malaysia..
  Petang2 macam nie teringat pulak zaman sekolah dulu. dulu la sangat. walhal tak sampai setahun pun meninggalkan zaman persekolahan. hehe.. korang tau kenapa along tiba2 teringat zaman persekolahan nie? sure la korang tak tau kan? macam nie ceritanya. tadi along selongkar ‘kotak biru’ along. dalam kotak nie macam2 barang ada. semua barang mempunyai nilainya yang tersendiri. hehe.. selongkar punya selongkar tejumpa pulak SD Card. hati tertanya2 apakah benda yang ada dalam SD Card tu? along pun bukak la laptop dan tengok. tu diaa. gambar masa along sekolah dulu. start dari gambar masa tingkatan tiga sampai tingkatan lima. gambar masa kitorang join seminar kat Grace Hotel pun ada. video dalam bilik hotel tu pun ada lagi. kenangan paling berharga tu. video time sekolah along di landa banjir, video time kitorang buat persembahan hari guru, video time ihya’ ramadhan, video time camping. gambar pulak? belambak wei. dan gambar yang paling menarik adalah gambar ‘along and the gang’ bersama dengan hamper kemenangan kitorang. gambar tahun 2008. aktiviti selepas PMR. ada 8 pertandingan semuanya. kitorang hanya mampu bolot 7 hamper sahaja. budak group lain memang hangen la. tapi apa boleh buat, rezeki RLS. huhu.. selain tu, ada jugak gambar yang menarik iaitu gambar kitorang bersama projek 5ribu. mesti korang tertanya2 kan apa benda projek 5ribu tu? projek 5ribu tu adalah tong sampah ciptaan kitorang yang menang dalam pertandingan rekacipta menggunakan bahan terbuang. Kitorang dapat tempat pertama dan berjaya membawa pulang wang yang berjumlah rm5000. hoho.. bangga jugak la masa tu sebab sekolah lain pakat dok kutuk kitorang buat tong sampah. depa kata sekolah kitorang sekolah kampung la. tapi apa ada hal?? kitorang menang oke. tiada unsur pilih bulu kaki sebab juri time tu adalah orang2 dari UKM. dah puas belek gambar2 kat situ, along selongkar pulak benda lain. jeng jeng jeng.. apakah benda yang along temui? 















Eh, surat la. surat ape tu? dengan hati yang bergelora along bukak surat tu. sekali surat amaran dari Bahagian Disiplin Sekolah (BDS) daa. surat amaran sebab tak pakai baju sekolah semasa PnP. haha.. sebenarnya banyak lagi benda yang ada dalam tu. tapi along malas la nak cerita. kang tak pasal2 keluar pulak lagu Cinta Kristal. haha..

kata bigboss ::masuk aje le form-six kalau dah rindu sangat. :P

2 comments:

Miss Ran said...

hahahahaha

saspen je tau..mekasih menanti

Anonymous said...

KEREK R LU!!FOLLOWERS CIPUT DAH NAK BELAGAK.BLAH R!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...