29 July 2011

cerita bola?? malas ah..

assalamualaikum dan salam satu malaysia..

oke, along memang malas nak cerita pasal bola. sebab?? along tak suka cerita pasal bola nie dekat alam maya. tak feel dowh. kalau face-to-face baru syokk. mau bertumbuk dekat situ jugak tu. hehe.. dah ada pengalaman dah. along gaduh dengan kawan along sebab bola. tapi bukan along yang start, dia yang start dulu. dia tumbuk along sebab along kata team dia team cap ayam. tak percaya? korang cari la team tuttt dengan sardin ayam brand. haha

oke, bukan pasal tu sebenarnya along nak up. bukan jugak nak cerita pasal caci maki penyokong indon kat page FAM. tapi along nak cakap pasal semangat HARIMAU MALAYA. along bangga jadi rakyat MALAYSIA. walaupun kalah dengan singapore, skuad kita kalah dengan bermaruah. sebab totally player kita adalah anak tempatan. tak macam singapore. amek player import. yeah! satu advantage di situ.

penyokong HARIMAU MALAYA (rakyat malaysia la) memang terbaekk. semangat tengok korang dekat stadium malam tadi. jeless? mesti la. sebab along tak dapat pegi. tapi tengok dari rumah pun best jugak. kalau along ada kat stadium kompem along kena tahan. sebab masuk padang belasah player 'lemah lembut' singapore. bengang oo tengok. kena rempuh sikit sakitnya mengalahkan kena rempuh lori balak. nak2 lagi si pendek tu. ishh!!

K.Rajagobal. sapa tak kenal sila keluar dari malaysia k. hehe.. jurulatih skuad HARIMAU MALAYA. orang mana? orang MALAYSIA. kita ada import jurulatih? mana ada. semua anak tempatan maa. advantage lagi di situ. haha.. player import? jurulatih import? baik buang laut la rakyat kalau macam tu. apa guna anak tempatan kalau harumkan nama negara guna 'anak pungut'. kan?

tapi along tetap terima kekalahan malaysia. mungkin kita masih belum cukup kuat untuk ke fifa. perlu banyak latihan dan kuatkan mentaliti diri. tapi tetap bangga sebab takda player import. hehe.. MALAYSIA kuat kan? sebab player singapore yang totally singapore 'lembut'. haha

oke, malas nak debat pasal bola. macam along cakap tadi la, face-to-face lagi best. walaupun MALAYSIA tak layak ke peringkat seterusnya, MALAYSIA tetap the best team sebab totally anak tempatan.


kata bigboss :: i love HARIMAU MALAYA.. jersey aku bertambah lagi. ada orang bagi. haha

5 comments:

amiey said...

jc tu ak bg sbb ak sokong ko...ak ska style ko...mhayati game...x mcm pompuan yg salu ak tgk...gedik je lbh...

amiey said...

jc tu ak bg sbb ak sokong ko...ak ska style ko...mhayati game...x mcm pompuan yg salu ak tgk...gedik je lbh...

Anonymous said...

p mamposss r lu!!!!!!!

cik pip said...

wah mcm lama xsinggah sini.
walau pe pun tetap sokong malaysia.yeah~~

along_ayyan said...

amiey :: tengok la abah dea sapa. player football jugak. haha

cik pip :: MALAYSIA the best right? :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...